HD Voice

High Defenition Voice biedt u tijdens het telefoneren een kristalheldere gespreks ervaring. Het is alsof je tegenover elkaar staat te spreken. HD voice is een uitkomst in een omgeving met lawaai zoals in de auto of in een druk kantoor.

De telefooncentrales en de vaste en draadloze telefoontoestellen die FutureLines levert, zijn allemaal geschikt voor HD Voice gesprekken.

Marktonderzoek van Ericsson wijst uit dat de HD geluidskwaliteit op een schaal van 1 op 5 met een ruime 4 gewaardeerd, terwijl de traditionele telefonie (SD) op 2 blijft steken.

VoIP codec G.722 voor HD telefonie

HD Voice word gerealiseerd door een nieuwe CODEC (COder / DECoder) die het analoge microfoonsignaal omzet in een digitale datastroom. De traditionele telefonie codec is G.711, met 3,4 KHz bandbreedte en 8 KHz bemonsteringsfrequentie.  De nieuwe VoIP codec is G.722, met 7 KHz bandbreedte en 16 KHz bemonsteringsfrequentie geeft een superieure HD geluidskwaliteit. De bandbreedte consumptie in de internetaansluiting is voor het G.722 codec ongeveer 64 Kb/s.

Wilt u meer weten over uw HD voice, HD telefonie, VoIP en wat FutureLines voor u kan betekenen? Mail of bel ons.